Fiskeakademiet

Hvad er Fiskeakademiet?             

Fiskeakademiet er en 4- årig kursusrække, som Danmarks Sportsfiskerforbund afholder for børn og unge. Det er et sted hvor venskaber for livet og oplevelser og minder skabes.

Fiskeakademiet afholdes hvert år på Ålestrup Naturefterskole i uge 42.

Igennem kurserne lægges der vægt på miljøbevidsthed, og etiske spørgsmål inden for såvel lystfiskeri som de enkeltes færden i naturen. Gennem viden om fiskenes biologi og deres levevis, 

Fiskeakademiet består af 4 trin:  Fiske 1, Fiske 2, Fiske 3 og endelig en lederuddannelse.

 

Fiske 1

Jeg var i år for første gang på Fiske Akademiets Fiske 1. Det var en stor oplevelse.

Jeg fik som medlem af Brønderslev Lystfiskeriforenings juniorafdeling kurset betalt. Det var dejligt.

 

Vi skulle mødes på Aalestrup Naturefterskole, hvor vi blev indkvarteret på 2-4 mands værelser.

Vi havde 3 fiskedage,hvor vi kom ud at fiske. Det var også her, hvor jeg mødte en masse nye unge mennesker, der var mindst lige så tossede som mig selv.

På Fiske 1 lærer man en masse teori om fiskeri og biologi, og vi kom ud at prøve noget forskelligt fiskeri i praksis. Vi lærte også at fremstille vores eget grej.

Min tur til Fiskeakademiet.

Min tur til fiskeakademiet var en af mine bedste oplevelser inden for fiskeri.
Den første dag blev vi alle indkvarteret på vores værelser. Jeg kom på et godt og rummeligt tomandsværelse sammen med Arthur fra Skanderborg.

Spisesalen var et af de eneste steder på skolen, hvor vi ikke måtte have hat på. Vi måtte heller ikke have mobilen med herind.

Maden

Køkkenet lavede god aftensmad til os hver dag. Vi skulle selv smøre vores madpakker. Så kunne vi selv bestemme, hvordan den skulle være.

I timerne og på turene lærte vi en masse om forskellige fiskemetoder, og hvad vi skulle lægge mærke til, når vi var ude at fiske f.eks. ved Mariager Fjord  eller ved Simested Å. Her fik vi afprøvet teorierne i praksis. Vi havde også gæsteinstruktører,  der kom udefra, og som fortalte om medefiskeri.
Der var en tidligere elev, som fortalte om sine oplevelser på Akademiet, og om at han derefter var taget til Sverige på Fiskeguider Skolen.  Her fik han Abu Garcia prisen for sit arbejde. Han fortalte også om fiskeriet i Sverige, og om hvad man kan gøre, for at ens fiskeri bliver mere effektivt.

Jeg fik en masse information om mange nye fisketeknikker og om fiskenes standpladser.

Vi lærte at binde forskellige knuder, efterligne fiskenes føde med vores fluer og blink. Jeg fik lov til at undervise de andre i, hvordan man færdes ved åen. Vi lærte også at fremstille vores egen agn og meget, meget mere.

 

Jeg har lært meget og fået lidt indblik i, hvordan man underviser andre i vores hobby.

Vi fik også en masse gode kammerater, som vi kan kontakte og mødes med fremover.

Det var et meget godt kursus.

 

Det jeg lærte på Fiskeademiet, kan jeg tage med hjem til foreningen og bruge, når vi er ude at fiske. Så kan jeg formidle til kammeraterne, hvilke fiskemåder de kan bruge, og hvad de kan gøre for at effektivere  deres fiskeri.

Jeg kan også fortælle dem noget om, hvad de skal holde godt øje med, når de er ved  fiskevandet. Endelig kan jeg også formidle noget om grej tilvirkning f.eks fluebinding eller blinkstøbning.

Jeg håber, at jeg har lært så meget, at jeg kan være med til at gøre juniorafdelingen større, og på den måde sige tak til foreningen, for at have sendt mig på Danmarks Sportsfiskerforbunds Fiskeakademi.

 

Jakob Krogh Andersen.  B.L.F